|
Strana 1 z 2
|
Autor |
Zpráva |
Miller
Stabsgefreiter
Naloděn: 18.9.2006
Medaile: 2 ( více...)
|
Jak funguje torpédo???
Zdravim všechny mořské vlky,měl bych jeden dotaz ohledně nového torpéda co už mám k dispozici.Jedna se o první torpédo s naváděním,ktré jsem dostal,nevim přesně název,jen vím,že má červený předek a má akustické navádění,jsem někde kolem roku 1943.Když jsem měl jen torpéda bez navádění,tak jsem používal tuto taktiku na torpedoborce,kteří mě pronásledovali-plul jsem na plný výkon bez tichého chodu pořád rovně na periskopové hloupce,torpédoborec mě zachytil a pronásledoal,ale kličkoval sem tam,po zhruba 700m přestal s kličkováním a řítil se přímo na mě,to byla ta chvíle na kterou jsem čekal,nastavil jsem torpédo na menší hloubku,otevřel šachtu a čekal až se přiblíží ještě blíž cca 450m pak jsem vypálil,jelikož ty ele. torpéda nezanechávaj čáru na hladině,tak nebyla pro něj šance se vyhnout nebo udělat ůhybný manévr,tato taktika měla 95% ůspěšnost zásahu přímo na kýl a následný výbuch,ale co jsem začal používat toto nové torpédo,tak ta samá taktikaněkdy selhávala,prostě se torpédo jen sklouzlo po kýlu a pokračovalo dál,ale k mé nevýře asi tak po 1minutě,kdy jsem měl už na kahánku,cosi narazilo do toho torpedoborce a potopilo ho,tak se chci zeptat na jakém principu funguje navádění a jakou mám používat taktiku,ještě napíšu,že když ho vypouštim,tak pluju potichu,protože se tam píše,že má akustické navádění a taky nějaký vzorec pro křižování.......A měl bych ještě jeden dotaz,jsem teda kolem toho roku 1943 a pěkně mě serou letadla,nedá se už pomalu ani vynořit a plout po hladině,zvykl jsem si na to,že mi lodě hlásili z můstku,ale právě kvůli letadlům se toto nedá použít,tak se chci zeptat,jak to řešíte vy...A ještě do třetice..dostávám taky nějaké body za sestřelení letadel??Má cenu se vůbec s nima zabývat?Někde se mi podaří i 20 sestřelů,ale to je málokdy tak děkuji za odpovědi.LOVU ZDAR
|
10. 08. 2007, 12:25 |
|
|
old_Mr_Grim
BdU Organisationsabteilung Konteradmiral
Naloděn: 6.9.2006
Ponorka: U-66 (IXC)
Medaile: 56 ( více...)
|
Akustické torpédo, jak již název napovídá, pracuje na principu navádění se na zvukovou stopu lodi. To znamená, že když vystřelíš směrem k lodi pohybující se rychlostí alespoň 12kts, tak v určitej vzdálenosti se torpédo samo začne nasměrovávat na loď. Tobě pro úspěšnej zásah většinou stačí vystřelit torpédo jen zhruba směrem kterým pluje loď (tzn. není třeba tak přesné nastavení) Ta taktika co provozuješ jako obranou před DD je sice poměrně úspěšná, ale raději, místo toho abych torpédo nastavoval na malou hloubku, volím raději hloubku tak 1,5-2m pod kýl lodi a nastavím ho na magnetickou roznětku (když nejsou velký vlny). Tím se vyhneš onomu odražení torpéda od trupu lodi (většinou se odrazí při hodně ostrých úhlech dopadu).
Body za sestřelení letadel tuším dostáváš. A co se týká těch dotěrných letadel, tak se vyplatí plout mimo jejich dosah (viz mapa v dokumentaci) Nebo můžeš taky nařídit protiletadlovou plavbu (kucí stojej za kulometama). Většinou mi ale letadla hlásí hlídka, takže když spatří letadlo, tak dám rozkaz ke střelbě na přibližující se cíl (ta je dost úspěšná) jiná letadla tě prakticky neohrožujou.
_________________ Ponorky jsou bezpečnější než letadla...důkazem tohoto tvrzení budiž fakt, že je mnohem více letadel pod vodou, než ponorek ve vzduchu.
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat
|
10. 08. 2007, 13:21 |
|
|
Karl von Bahnhof
Leutnant z. S.
Naloděn: 18.7.2007
Ponorka: U-127
Medaile: 3 ( více...)
|
Zdarec mořští vlci, netušíte plz kterým parametrem přesně se nastavuje účinnost (síla) torpéd? Hrál sem přes rok (jen offline, nemám net) tGW, ale nebyl sem spokojený se sílou torpédoborců a letadel v průběhu války, což se mi velice líbí na GWX (1.03, nebo ten uplně poslední). Bohužel je tam tragický model potápění lodí a chcu to nějak zkusit dotáhnout k "dokonalosti". Dělo sem už jakž takž spravil, ale s torpédama fakt nevím dík
|
05. 09. 2007, 10:28 |
|
|
old_Mr_Grim
BdU Organisationsabteilung Konteradmiral
Naloděn: 6.9.2006
Ponorka: U-66 (IXC)
Medaile: 56 ( více...)
|
no torpédo není nějaká kosmická puška ze sci-fi, kde si můžeš nastavit sílu výbuchu. Torpédo je pouze nálož opatřená motorem a mechanismem k udržování hloubky ponoru a kurzu (případně ještě dalších mechanismů pro křižování apod.) proto jsou jen a pouze dvě možnosti. Buď torpédo vybuchne, nebo ne. Sílu výbuchu ovlivnit nelze - jediné co jde ovlivnit je jakou silou výbuch zapůsobí na loď. A to podle toho jakým způsobem pošleš torpédo na cíl (tam záleží na faktoru hloubky torpéda, úhlu dopadu apod.)
_________________ Ponorky jsou bezpečnější než letadla...důkazem tohoto tvrzení budiž fakt, že je mnohem více letadel pod vodou, než ponorek ve vzduchu.
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat
|
05. 09. 2007, 11:44 |
|
|
Hans Eckelhaft
Fregattenkapitän
Naloděn: 9.7.2007
Ponorka: U-122
Medaile: 27 ( více...)
|
|
05. 09. 2007, 11:49 |
|
|
Karl von Bahnhof
Leutnant z. S.
|
Hans Eckelhaft napsal:Tudlenc psal neco Sarroth a Herr Flick neco o nastavovani torped v GWX, snad ti to nejak pomuze :
http://silenthunter.czweb.org/forum/viewtopic.php?t=250&postdays=0&postorder=asc&start=30
Těmahle parametrama sem zkoušel hýbat, ale nezdálo se mi, že by to mělo nějaký účinek u děla to funguje perfektně .... mám to nastavené tak že na small merchmant potopím na cca 20-25 nábojů.
|
05. 09. 2007, 14:03 |
|
|
Hans Eckelhaft
Fregattenkapitän
Naloděn: 9.7.2007
Ponorka: U-122
Medaile: 27 ( více...)
|
|
05. 09. 2007, 15:37 |
|
|
313_Vinky
Kapitänleutnant
Naloděn: 17.8.2007
Ponorka: IX-D2 U-861
Medaile: 5 ( více...)
|
Hans Eckelhaft napsal:Karl von Bahnhof napsal:Hans Eckelhaft napsal:Tudlenc psal neco Sarroth a Herr Flick neco o nastavovani torped v GWX, snad ti to nejak pomuze :
http://silenthunter.czweb.org/forum/viewtopic.php?t=250&postdays=0&postorder=asc&start=30
Těmahle parametrama sem zkoušel hýbat, ale nezdálo se mi, že by to mělo nějaký účinek u děla to funguje perfektně .... mám to nastavené tak že na small merchmant potopím na cca 20-25 nábojů.
si myslim ze u torpeda muze dost vyznamnou roli hrat uhel narazu torpeda, rychlost, kam se torpedo trefi, u magnetu i jak hluboko pod lodi a tak. Ale treba jen kecam nesmysle. Radsi zkus se obratit treba na Flicka - ten uz se v tom pravdepodobne vrtal .
jj ješte zdurazni kam danou lod trefíš a i uhel je duležitej.Pod trup lodi např. execelentní na T2-Tanker do středu lodě a bum:) Jinak na C2 používam 2.5metru na motor či na nadrž.Boužel ne vždy se to podaří skrz uhel uhel či neotevření předem torpédometu.Jinak ti moc neporadím jsou tu skušenější třeba ti písnou něco.
|
05. 09. 2007, 17:13 |
|
|
mysak_bob
BdU Operationsabteilung Vizeadmiral
Naloděn: 5.1.2007
Ponorka: U-123
Medaile: 64 ( více...)
|
ja verim v cestnost namorniku - aspon tech, co hraji ligu
jinak by samozrejme mel oproti ostatnim vyhodu - necestnou
ale doufam, ze se tak nedeje, protoze hned prvni veta v pravidlech zni
OD VŠECH ZÚČASTNĚNÝCH SE OČEKÁVÁ DODRŽOVÁNÍ PRAVIDEL SLUŠNÉHO CHOVÁNÍ HODNÉ ČLENA,
POTAŽMO DŮSTOJNÍKA PONORKOVÉ ZBRANĚ (tzn. bez osočování, nadávek a sprostých slov,
přijímání porážek bez napadání soupeře...) A ČESTNÉ VYSTUPOVÁNÍ
_________________ Chlapi, čtěte to forum. Je toho tady opravdu dost a často se ptáte na to, co tu je už popsáno. Děkuji
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
|
05. 09. 2007, 23:27 |
|
|
Karl von Bahnhof
Leutnant z. S.
|
Herr Flick napsal:Karl von Bahnhof napsal:Zdarec mořští vlci, netušíte plz kterým parametrem přesně se nastavuje účinnost (síla) torpéd? Hrál sem přes rok (jen offline, nemám net) tGW, ale nebyl sem spokojený se sílou torpédoborců a letadel v průběhu války, což se mi velice líbí na GWX (1.03, nebo ten uplně poslední). Bohužel je tam tragický model potápění lodí a chcu to nějak zkusit dotáhnout k "dokonalosti". Dělo sem už jakž takž spravil, ale s torpédama fakt nevím dík
Vím jen o něčem co se jmenuje Mini Tweaker,editovat MAX EFFECT v torpedo.zon
http://www.delraydepot.com/tt/sh3sdk.htm
no přes tenhle prográmek to upravuju .... u torped to bude asi záležet na víc parametrech .... upravil sem hodnoty max.ef na extrém, ale žádný efekt sem nezaznamenal ... tak zjišťuju co se kterým parametrem ovládá a pak to zase nastavím na normál ... ale je to strašně zdlouhavé ...
no jak se říká ... Kdo hledá najde , tak až najdu, napíšu
Naposledy upravil Karl von Bahnhof dne 06. 09. 2007, 07:41, celkově upraveno 1 krát.
|
06. 09. 2007, 07:40 |
|
|
Mrkvička
Stabsobergefreiter
Naloděn: 10.2.2008
Ponorka: U-65 IX B
|
potřebuju pomoc... když mám v nastavení vyplé vadné torpéda tak by neměly vybuchovat v půli cesty atd...aspoň myslím že to tak je a mě se to děje i když to mám vyplé...Používám klasické (ty úplně první) nevíte co s tím může být???
|
05. 03. 2008, 16:31 |
|
|
aaron2
Kapitänleutnant
Naloděn: 13.4.2007
Ponorka: U - 245 VIIC
Medaile: 8 ( více...)
|
|
05. 03. 2008, 16:38 |
|
|
von Springkäfer
Bootsmann
Naloděn: 11.11.2007
Ponorka: U-9 II B
|
Lze někde nastavit selhávání torpéd? Mám ho zaplé, ale selže sotva jedno z deseti (teď hraju na přelomu 1939/1940). Během posledních tří hlídek - 15 vypálených úhořů - jediný selhání. Řekl bych, že nad takovou spolehlivostí by kapitáni uchcávali blahem....
_________________ Gott straffe England!
|
18. 01. 2009, 01:54 |
|
|
mysak_bob
BdU Operationsabteilung Vizeadmiral
Naloděn: 5.1.2007
Ponorka: U-123
Medaile: 64 ( více...)
|
zalezi, co hrajes za mod?
pokud jen zaklad, tak to se moc nedivim
_________________ Chlapi, čtěte to forum. Je toho tady opravdu dost a často se ptáte na to, co tu je už popsáno. Děkuji
Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
|
18. 01. 2009, 01:58 |
|
|
von Springkäfer
Bootsmann
Naloděn: 11.11.2007
Ponorka: U-9 II B
|
tGW a je to fakt bída. Nevybuchlo jedno a to ještě nevim, jestli jsem ho jen blbě netrefil...
_________________ Gott straffe England!
|
18. 01. 2009, 02:08 |
|
|
|
Právě je 07. 09. 2024, 12:47 | Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Strana 1 z 2
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|