|
Strana 2 z 2
|
Autor |
Zpráva |
elksar
Kapitän z. S.

Naloděn: 14.9.2006
Ponorka: U-263
Medaile: 16 ( více...)
|
Der Führer napsal:Vy se máte, já mam asi speciální smůlu na vadná torpéda - skoro každé třetí co vystřelím, tak bouchne předčasně k velké radosti doprovodných DD, jenž mne pak mohou v klídku nahánět, zatímco kořist si odplouvá dál. Nechce se mě vypínat tu volbu v optionech - jsem zastáncem realističnosti, ale někdy to člověka trochu, trošičku, úplně malilikato NASE*E . Nutno ale podotknout, že když už se trefím, tak zase poměrně častou bouchnou nádrže => ohňostroj i v červenci 
To co je zde popsáno nasvědčuje tomu, že torpéda mají zapnut magnetický roznecovač a proto předčasně explodují. To je ve hře dáno jako možná závada. Hodně to dělají, když je rozbouřené moře. Tak zapni před výstřelem torpéda iniciaci nárazovou a toto je odstraněno. Pak dochází k selhání jen při dopadu torpéda na cíl pod špatným úhlem.
27. 04. 2007, 05:30 |
|
 |
mysak_bob
BdU Operationsabteilung Vizeadmiral

Naloděn: 5.1.2007
Ponorka: U-123
Medaile: 64 ( více...)
|
No, vcera v lize jsem dal Medium tankeru sest uhoru (vsechny zasahly a bouchly), a stejne nesel dolu
_________________ Chlapi, čtěte to forum. Je toho tady opravdu dost a často se ptáte na to, co tu je už popsáno. Děkuji

Pravidla fóra | Rady ohledně psaní na DF | Ponorkářův slovník | Hledat | Pravidla Ligy DK
Die Kapitane transport
|
27. 04. 2007, 08:15 |
|
 |
Hornisse
Kapitän z. S.

Naloděn: 17.11.2006
Ponorka: U-69
Medaile: 34 ( více...)
|
|
27. 04. 2007, 09:49 |
 |
 |
Der Führer
Oberfähnrich z. S.

Naloděn: 25.4.2007
Ponorka: Atlantik
Medaile: 3 ( více...)
|
Elksar má asi recht - zkusil jsem teď cvičně útok na konvoj v rozbouřeném moři a ta nárazová roznětka fungoval lépe. Ale, logicky vzato, je to zvláštní, že při použití té magnetické jsou tu potíže s vlnama...
Jo jinak chlapi, to mě neříkejte, že zaměřujete torpéda zcela ručně  . Jak třeba píše Hornisse že mířil na příď a pod druhý komín. To se nedá stíhat při tom boji  Já používám Weapon Oficíra, a jen vybírám (natočením ponorky) lepší úhel pro střelbu...(realita 91%)
_________________ Jeli naše vůle dostatečně silná, nic nemůže selhat !
|
27. 04. 2007, 10:24 |
 |
 |
Rado
Kapitän z. S.

Naloděn: 5.9.2006
Ponorka: U-96,Hodonín
Medaile: 19 ( více...)
|
der fuhrer:
aj ked pouzivas oficira mozes torpedo poslat kam chces !!!!!!!!! len nazabestelujes periskop ale kam namieris periskopom tam Ti pojde torpedo a da sa to stihat v pohode nemaj strach  , vyskusaj, nemozes predsa potapat lod iba posielanim torped na jedno miesto, ked chces zastavit lod poslel vcelu do motoroveho priestoru a potom sa pre nu zastavis dodelat  atd
_________________   ,  ,
|
27. 04. 2007, 15:20 |
|
 |
Der Führer
Oberfähnrich z. S.

Naloděn: 25.4.2007
Ponorka: Atlantik
Medaile: 3 ( více...)
|
No já se fakt picnu  Hraju SH3 už tak rok, ale žil jsem v omylu, že se cíl musí uzamknout Lkem, aby oficír věděl na co střílet
Díky Rado
_________________ Jeli naše vůle dostatečně silná, nic nemůže selhat !
|
27. 04. 2007, 16:47 |
 |
 |
Hornisse
Kapitän z. S.

Naloděn: 17.11.2006
Ponorka: U-69
Medaile: 34 ( více...)
|
|
27. 04. 2007, 16:59 |
 |
 |
Rado
Kapitän z. S.

Naloděn: 5.9.2006
Ponorka: U-96,Hodonín
Medaile: 19 ( více...)
|
nemas zac , aj ja som postupne dochadzal na veci ktore sem ani nevedel ze existuju
_________________   ,  ,
|
27. 04. 2007, 18:50 |
|
 |
Riptor von R.I.P.
Kapitänleutnant

Naloděn: 8.6.2007
Ponorka: VII C U-93
Medaile: 14 ( více...)
|
|
11. 06. 2007, 08:12 |
 |
 |
Merlin
Kapitän z. S.

Naloděn: 13.3.2007
Ponorka: U 309
Medaile: 23 ( více...)
|
|
12. 06. 2007, 06:05 |
|
 |
Riptor von R.I.P.
Kapitänleutnant

Naloděn: 8.6.2007
Ponorka: VII C U-93
Medaile: 14 ( více...)
|
 to Merlin
|
12. 06. 2007, 08:46 |
 |
 |
Lachtan
Stabsgefreiter

Naloděn: 27.7.2007
Ponorka: IXC rok 1943 - zima
Medaile: 2 ( více...)
|
No zpatky k tematu.
Ja ted hraju tGW a DD na jedno torpedo tesne za mustek a krasnej ohnostroj vzdy zaplesa u srdce.
Na obchodni lode Standartne 2 torpeda - mirne tak, aby se oddalovali od sebe a mirit na stred lodi, vzdy narazovou roznetku a hloubku 5 metru. ( klidna hladina ) Vetsinou se nakloni a pak praskne, nebo rupne rovnou. ( Vetsi typy obchodnich, ne na coastly atd., tak na C2 - T3 )
A kdyz se ji moc nechce a nejsem v konvoji tak hura na hladinu a pak ran z del a de ke dnu.
_________________ Veni, vidi, vici
|
28. 07. 2007, 18:13 |
 |
 |
Danov
Gefreiter

Naloděn: 3.8.2007
Ponorka: U-200 (IX D2)
Medaile: 1 ( více...)
|
Cituji a (současně zdravím ;o) Merlina :
"Když chceš sundat torpedoborec, není ni c snažšího než ho nalákat na sebe. Ponořit se na periskop vpřed na 1/3 a pohodlně čekat až tě dožene. Pak mu pošleš jednoho úhoře z tak 450 až 500 metrů a je jasnej....už většinou nestačí uhnout, jen si dej pozor na nastavení hloubky torpeda.....dávám minimální hloubku. Pokud nezasáhneš, tak hned pohotovostně vpřed....ponořit hlouběji a ostře uhnout. "
Předpokládám, že tato taktika je možná pouze při použití torpéda s magnetickou roznětkou - případě mně oprav ;o) - ale i tak se mi to jeví jako dost divoká taktika  )
Co se doprovodů konvoje týče (mám namysli malé torpédoborce) stačí výhradně jedno torpédo - ve dne magnetické, v noci může být klasika hnaná stlačeným vzduchem (čára za ním není v noci pro protivníka tak dobře viditelná) s min. hloubkou (1m) a mířím povětšinou na střed (i když se mi ještě nestalo, že by po jednom zásahu kamkoli Destroyer vydržel ;o) Takže na "doprovod" konvoje si už v přístavu vyčlením po jednom magnetickém  )
Samozřejmě v průběhu války se doprovod posiloval (početně, technicky i takticky), takže jsem se jim postupem času raději spíše vyhýbal. Za určitých podmínek (noc, vhodné počasí, malá palebná síla nepřítele a dobře řízená palba vlastní obsluhy) se dá poměrně bez problémů zneškodnit i malé válečné hladinové plavidlo kanónem. Taktika je následující:
Upozornit na sebe (ať už chtěně nebo nechtěně ;o), zařadit maximální zpětný chod a srovnat příď směrem k pálícímu nepříteli (malý profil ponorky a maximální rychlost vzad by měla dát zkušené posádce dostatek času na zničení cíle (samozřejmě je nutná i jistá dávečka štěstí, bez té ale nejde nic).
Jinak se snažím pálit v duchu Otta K. "Jedno torpédo, jeden cíl!". Na naložené tankery je dobré mířit (pokud to počasí dovolí) na čáru ponorů těsně před kapitánský můstek (většinou následují mohutné exploze a potopení). Na C3 a C2 stačí i po jednom (4,5m pod čáru ponoru na střed /palivové nádrže/) ale povede se tak z 50%(vč. technického selhání). Na jistotu posílám 2, někdy rozstekleně 3 (a jednou jsem musel i 4! Uf!!
Tak hodně zdaru a dobrý lov !
Danov
Naposledy upravil Danov dne 03. 08. 2007, 16:49, celkově upraveno 1 krát.
_________________ Krása anglických žen a jejich kuchyně vyhnala Angličany na moře a udělala z nich námořní velmoc ;o)
|
03. 08. 2007, 16:47 |
 |
 |
|
Právě je 18. 02. 2025, 02:59 | Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Strana 2 z 2
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|